Boekenweekactie bij Muttathara

Castricum – Van 7 tot en met 15 maart staat de boekenhoek van Muttathara helemaal in het teken van de Boekenweek. Alle inkomsten van de boekverkoop gaan die week naar een speciaal geselecteerd goed doel. Dit jaar is de keuze gevallen op de stichting Grannies2Grannies Friesland.

Een groot aantal oma’s uit Friesland, Drenthe en Overijssel voelt zich betrokken bij de situatie van oma’s (grannies) in Afrika. Ze beseffen dat de rol van oma’s in ontwikkelingslanden veel minder vrijblijvend en gezellig is dan de rol van de meeste oma’s in Nederland. Oma’s in Afrika hebben vaak de permanente zorg voor hun kleinkinderen en hebben ook vaak geen fijne woonomstandigheden. Grannies2Grannies zamelt geld in om huisjes te bouwen voor deze oma’s zodat hun kleinkinderen een veilige plek hebben om huiswerk te maken en te leren.

Om Grannies2Grannies te helpen kunnen boeken ingeleverd worden bij Muttathara, of boeken gekocht worden in de winkel. Muttathara is open op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. (Foto: aangeleverd)