Binnenbrand bij serviceflat Sans Sousi

Castricum – Het is bepaald geen rustig kerstfeest geworden voor de bewoners van serviceflat Sans Souci. In de nacht van vrijdag op zaterdag is brand ontstaan, vermoedelijk door kortsluiting in een elektrisch kacheltje. De brandweer kwam rond 01.00 uur ter plaatse en trof daar al diverse bewoners aan die werden geëvacueerd door de bhv-medewerkster en de politie.

Het pand bleek op de begane grond al vol rook te staan. De bewoners waren door die rook naar buiten gevlucht toen het brandalarm afging. Meerdere ambulances werden naar de serviceflat gestuurd. Zo konden de bewoners van diverse appartementen worden gecontroleerd omdat ze mogelijk rook hadden ingeademd. De brandweer had ondertussen de brand in één van de appartementen geblust met een slangenhaspel die op de gang hing. Ze hebben het appartement geventileerd door met een sproeistraal naar buiten te spuiten. Daardoor was het appartement snel weer rookvrij.

Diverse andere appartementen en de gangen in het pand zijn rookvrij gemaakt met behulp van een overdrukventilator. Een bewoner die bij binnenkomst van de brandweer nog in zijn appartement aanwezig was, is met een ambulance meegenomen naar een ziekenhuis voor verder onderzoek. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in een elektrisch kacheltje. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor het afhandelen van de schade. (Foto’s: Hans Peter Olivier)