Bijzondere foto-expositie ‘De Wereld op je Bord’ in Grote Kerk

Alkmaar – In het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar maakte fotograaf Rick Akkerman levensgrote afbeeldingen van negen Alkmaarse gezinnen die de culturele verscheidenheid in de stad belichamen. Samen met initiatiefneemster en schrijfster Ema Najetovic schoof hij bij deze gezinnen aan tafel. Het resultaat is foto-expositie ‘De Wereld op je Bord’. De expositie is vanaf 7 september in de Grote Kerk Alkmaar voor het publiek te zien.

Ontmoet tijdens de foto-expositie ‘De Wereld op je Bord’ negen Alkmaarse gezinnen van diverse culturele komaf, geportretteerd en geïnterviewd tijdens een dagelijkse maaltijd. De tentoonstelling weerspiegelt in een breder perspectief samenkomst en ontmoeting, waarbij voeding het universele gegeven is.

De foto-expositie wordt op vrijdag 28 september feestelijk afgesloten met een maaltijd in de Grote Kerk voor 300 special guests, die een dwarsdoorsnede van de Alkmaarse samenleving vormen. ‘De Wereld op je Kop’ wordt een avond vol onverwachte en speelse gebeurtenissen waarbij drie acteurs het publiek helpen om het diner vorm te geven.

De foto-expositie ‘De Wereld op je Bord’ is vanaf 7 september tijdens de openingstijden van de Grote Kerk Alkmaar te zien. De toegang is gratis. Meer informatie over het gehele project is te vinden op www.grotekerkalkmaar.nl

(Foto: Rick Akkerman)