Bijzonder en divers Kerstconcert met Time Square

Na het succes van Titanic, besloot Time Square zich toe te leggen op een voorstelling van geheel andere orde. Op 16 en 17 december komt het koor met een Kerstconcert in de Hervormde Kerk in Uitgeest. Koorlid Lisanne Kuyper: “Titanic was een musical met alles er op en er aan dus het was wel even wennen dat wij ons nu puur op de muziek moesten focussen.” Grinnikt: “We stonden in september, met buiten dertig graden, vierstemmige Kerstliederen te oefenen en dat is toch wel apart.” De voorbereiding is ook deze keer weer zeer grondig met dirigent Arno Hillege aan het roer. Hij kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten van zijn moeder die in Driehuis ook de dirigeerstok zwaait.

Tijdens de repetities wordt Arno ondersteund door concertpianiste Charlotte de Wijs uit Haarlem. Arno weet hoe hij het koor precies zo kan laten klinken zoals hij het in zijn hoofd heeft. Er worden circa 20 liederen ten gehore gebracht waarvan een aantal a capella dus zonder instrumentale begeleiding. Arno: “Het wordt een divers programma met authentieke liederen, veelal bekend door de melodie maar met een iets andere tekst. Ook van de momenteel veel beluisterde a capellagroep pentatonix wordt iets gezongen en zelfs een Latijns stuk zal niet ontbreken. Met Gaudete wordt het koor uitgedaagd Gregoriaanse stappen te zetten.”

Lisanne: “Arno’s moeder heeft de uitspraak voor ons op een bandje ingesproken zodat wij het wel precies goed doen.”

Dat het een bijzonder en stijlvol Kerstconcert wordt daar twijfelt niemand aan. Kaarten 10 euro via kaarten@time-square.nl of bij boekhandel Schuyt. (Monique Teeling)