Bevrijdingstoneelstuk in Castricum, was u erbij?

Castricum – Bent u of kent u iemand die in september 1945 heeft deelgenomen aan het toneelstuk dat op het terrein van Duin en Bosch werd opgevoerd ter ere van de bevrijding? Of heeft u dit toneelstuk als toeschouwer gezien? Dan komt Stichting KIST graag met u in contact voor het project in het kader van 75 jaar vrijheid: Oorlog in de duinen.

Het toneelstuk was een spel in zes taferelen door Willem Snitker en heette ‘Plant den Meiboom’. Meester Bodewes studeerde het met een groot aantal kinderen en jongvolwassenen in. Stichting KIST is op zoek naar mensen die hieraan mee gedaan hebben en kunnen vertellen hoe dit was.

Deze maand start voor de derde keer een educatief project over 75 jaar vrijheid in Castricum op twee scholen in Castricum. In samenwerking met PWN en het Huis van Hilde gaan leerlingen van groep 7 van de Cunera en 7 en 8 van Helmgras, filmpjes maken met ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar zullen herinneringen rond archeologische objecten uit de oorlog en herinneringen aan het duingebied en het strand centraal staan.

Wilt u (weer) meedoen, dan bent u van harte welkom. Neem contact op met Stichting Kist via projectleider@stichtingkist.nl of bel Pauline van Vliet, via 06 16625571. (Foto: aangeleverd)