Bevangen door de prikkoorts

Limmen – Wat hebben president Zelensky, Annegien Steenhuizen, Loeki de Leeuw, corona en een oud-staatssecretaris met elkaar te maken vraag je je af. Ze komen allemaal voor in het hyacintenmozaïekstuk waar prikploeg ‘Mag van Annie’ al vanaf vrijdag mee bezig is.

Door Henk de Reus

In de schuur achter IJssalon ‘Onder Nul’ wijst Alex Stuifbergen naar een klein prototype van het mozaïek dat op tafel staat: ,,Deze keer wordt het geen vrolijk thema. We willen met dit ontwerp het nare nieuws van de afgelopen twee jaar in beeld brengen. Eerst hadden we de Toeslagenaffaire, toen Corona en nu Oekraïne. Daar komt nog bij dat de motor van onze prikploeg en bestuurslid van ‘Bloemendagen Limmen’, Loek Rijs, afgelopen maart op 56-jarige leeftijd is overleden. Dat kwam hard aan. Al jaren mogen we de schuur van z’n moeder Annie gebruiken om het mozaïekwerk in elkaar te zetten, vandaar onze naam ‘Mag van Annie’. Het was Loek’s wens om het prikken voort te zetten. Daarom heet ons ontwerp deze keer ‘Mag van Annie, Moet van Loek’.’’

Terwijl Alex wat hyacintenbloempjes in het shirt van Zalensky prikt worden er door twee van z’n vijftien andere collega-prikkers twee kisten versie hyacintenbloempjes binnengedragen. Genoeg voorraad om even door te kunnen. Het wordt nog hard aanpoten want het mozaïek moet vrijdagavond klaar zijn.

Op de foto:
Leden van prikploeg ‘Mag van Annie’ bezig met het prikken van hyacintenbloempjes op nagels. Inzet: een prototype van het kunstwerk in wording. (Foto: Henk de Reus)