Belasting invullen door FNV wordt uitgesteld

Castricum – In verband met het coronavirus heeft de FNV landelijk besloten dat het invullen van de aangifteformulieren door de FNV in ieder geval in de maand maart niet meer plaats mag vinden. Op deze manier denkt de vakorganisatie bij te dragen aan het tegengaan van de verspreiding van dit virus. Zij betreuren het dat ze hun leden nu niet kunnen helpen bij het invullen, maar gezondheid is momenteel belangrijker.

In Castricum heeft ook dorpshuis De Kern ter bescherming van haar vrijwilligers besloten haar huurders geen benedenruimte meer ter beschikking te stellen tot in ieder geval 29 maart. Alle afspraken verzorgd door de FNV in maart zijn bij deze dus komen te vervallen.

Over de afspraken in april is op dit moment nog niets duidelijk. Zodra duidelijk is dat ook deze data komen te vervallen, zullen de leden hierover worden geïnformeerd. Voor zover dat niet het geval is, blijven alle afspraken in april vooralsnog staan. Op dit moment is het nog onduidelijk of er door de Belastingdienst gekozen wordt voor collectief uitstel van het indienen van de aangiftes. Is dat niet het geval, dan moet de aangifte op 1 mei bij de Belastingdienst binnen zijn.

Wilt u zekerheid, dan is het alvast aanvragen van uitstel een goed idee. Doe dit in ieder geval vóór 1 mei. Dit kunt u doen via de site van de belastingdienst (zoek op uitstel aanvragen) met uw DIGID of via de belastingtelefoon. Houd uw BSN (Burger Service Nummer, voorheen Sofinummer) bij de hand, want dan kan de Belastingdienst u sneller helpen. Bel: 0800 – 0543. (Foto: Pixabay)