Behaal je schaatsdiploma bij VKIJ

Castricum – Jong geleerd is oud gedaan. Kinderen kunnen bij Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ) vanaf 10 oktober starten met schaatslessen. Hiermee geeft de vereniging kinderen de mogelijkheid om meteen door te gaan van in het water naar op het water!

Of we er nu naar kijken of zelf actief mee bezig zijn: schaatsen is een geweldige bezigheid. Het beheersen van de schaatstechniek is een uitdaging waarin je nooit uitgeleerd raakt. In oktober begint voor de vele sporters van de Castricumse Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ) het winterseizoen op het ijs. Van schaatsende jeugd tot volwassenen zijn dan wekelijks weer te vinden op de ijsbaan in Alkmaar. De vereniging wil kinderen van 6 tot en met 12 jaar kennis laten maken met de schaatsbeweging en de techniek van het schaatsen. Plezier staat voorop en het is natuurlijk geweldig om goed voorbereid te zijn op het schaatsen op natuurijs.

De kinderen schaatsen op kunstijsbaan de Meent in Alkmaar op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. De groepen worden ingedeeld op niveau en gedurende ongeveer twintig lessen werken ze aan de beginselen of de verdere ontwikkeling van de techniek. Dit alles gebeurt spelenderwijs. Naast de lessen zijn er regelmatig ontspannende activiteiten. Zo is er altijd een pannenkoekenmiddag met spelletjes, komt Sinterklaas op de ijsbaan langs en sluit de vereniging het seizoen af met een heuse Elfstedentocht, waarin ze moet klunen, bukken voor bruggetjes en stempelen voor hun medaille. Informatie over de kosten en aanmeldprocedure is op www.vkij.nl te vinden. Mail naar jeugdschaatsen@vkij.nl met eventuele vragen. (Foto: aangeleverd)