Bedrijvige jaarwisseling voor de brandweer

Castricum – Rond de jaarwisseling is de Castricumse brandweer diverse malen in actie gekomen. Er werden enkele branden geblust en ook werd assistentie verleend bij het tillen van een patiënt die met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

De eerste melding in de reeks betrof een vermeende brand in een bijgebouw aan de Kerkedijk dinsdagmiddag. Iemand had vanaf de Provincialeweg vlammen gezien bij een schuur, maar het bleek uiteindelijk te gaan om een vreugdevuur in een grote tank. De spuitgasten hoefden niet in actie te komen en hebben het vreugdevuur gemeld bij de alarmcentrale, zodat de feestvierders ongestoord verder konden gaan met hun eindejaarsfeest. Op de valreep van 2019 was er om 23.30 was er een melding van een brand aan de Compaanhof. Hier stond een deel van een schuurtje in de brand. De bewoonster was al begonnen met blussen met een tuinslang. De brandweer heeft de bluswerkzaamheden afgemaakt met één hogedrukstraal en alles gecontroleerd. Twee minuten voor het aanvangen van het nieuwe jaren was de ploeg weer terug in de kazerne.

Om 01:02 ging de pieper af wegens een buitenbrand aan de Van Renesselaan. Er lag een grote hoop brandend afval op de weg. De spuitgasten hebben de hoop afgeblust met de bumpermonitor en daarna met een hogedrukstraal. Vervolgens hebben ze de restanten aan de kant geveegd. Toen ze daar net klaar waren, kwam de volgende melding. De hulp werd gevraagd door de collega’s van de ambulancedienst. De spuitgasten zijn met spoed naar de Constantijn Huygensstraat gegaan voor tilassistentie. De bewoner moest met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden. Daarna hebben ze nog een rondje door het dorp gereden en een paar kleine brandjes uitgemaakt, onder andere op de Dorpsstraat en de Boccherinistraat. Om 03.00 was het weer raak, dit keer een melding van een bermbrand aan de Walstro. De omvang was gering en de vlammen zijn gedoofd met de bumpermonitor. Tenslotte nog een buitenbrandje aan de Rooseveldlaan. Deze brand is geblust met 1 hogedrukstraal. (foto’s: Hans Peter en Evelien Olivier)