Basiscursus tekenen bij Perspectief

Bakkum – Naast alle belemmeringen die we ondervinden tijdens de al maanden durende coronacrisis biedt de huidige tijd ook nieuwe mogelijkheden. We hebben nu tenslotte meer vrije tijd voor onze hobby’s. Velen hebben al een favoriete bezigheid, maar wie nog op zoek is kan bij Perspectief, de vereniging voor beeldende vormgeving aan de Van Oldenbarneveldtweg 37, in het nieuwe jaar kennis maken met tekenen. In één van de ateliers van deze vereniging start op donderdag 14 januari van 19.30 tot 22.00 uur een zes lessen durende basiscursus tekenen. Deze cursus staat onder leiding van de ervaren kunstenares en docente Fré Ham. Zij genoot een gedegen tekenopleiding aan de Wackers academie te Amsterdam.

De cursisten werken op groot formaat papier, voornamelijk met houtskool naar stillevens. Tijdens de laatste lessen komt er meer kleur in de tekeningen. Omdat tekenen de basis is van de meeste kunstuitingen, leert Fré de cursisten te tekenen wat je ziet en niet wat je denkt te zien. Verder komen onderwerpen als perspectief, verhoudingen, compositie en toonwaarden aan bod. Zo leren de deelnemers hoe te kijken naar een onderwerp om het daarna zelf op papier te zetten. Na de basiscursus tekenen kan men vervolgens de basiscursus schilderen volgen, ook op donderdagavond met Fré Ham.

De kosten bedragen € 75,00 voor leden en € 100,00 voor niet-leden. Dit cursusgeld wordt in mindering gebracht op de contributie als men besluit lid te worden. De materiaalkosten bedragen € 12,50 euro. Het bestuur van Perspectief heeft er uiteraard alles aan gedaan om haar ateliers volgens de regels van het RIVM in te richten. Kijk op www.perspectiefcastricum.nl voor uitgebreide informatie. (Foto: Annemieke Jurrjens)