Bakpiet blijkt ook nog eens een toverpiet te zijn

Castricum – Kinderen van de Cuneraschool die afgelopen woensdag aan een speurtocht meededen werden verrast toen ze onderweg ineens een Bakpiet tegenkwamen die duidelijk in problemen zat. De bakoven bij bakkerij Bak’m was stuk. Hierdoor kon de voorraad pepernoten niet meer worden aangevuld en dreigde er een doemscenario. Gelukkig bleek Bakpiet van meer markten thuis te zijn.

Door Henk de Reus

Ben je lekker met je Cunera-klas met een speurtocht bezig en heb je net bij bakkerij Bak’m heerlijke pepernoten gekregen, komt er ineens een wat overspannen Piet binnenlopen om te melden dat de bakoven stuk is en dat hij nu geen pepernoten kan bakken om ’s nachts de schoenen mee te vullen. Verontwaardiging bij de kinderen. Wat nu? Hij kan immers niet toveren… of toch wél?

Piet zegt dat hij vorig jaar voor Sinterklaas een toverboek op z’n verlanglijst had gezet en deze gekregen had. Tja, wie dicht bij het vuur zit… Hij zoekt het toverboek, bladert hierin en vindt warempel een hoofdstuk waarin staat hoe je pepernoten kunt toveren. Er zijn maar weinig dingen voor nodig: een pan, een toverspreuk, een toverstok, toverdeeg en wat hulp. Om het laatste hoeft hij niet te vragen want er gaan onmiddellijk tientallen vingers omhoog. Hij kiest een kok en een kokkin uit en samen volgen ze de instructies in de handleiding.

Het loopt niet allemaal even soepeltjes, maar aan het eind is de eerder leeg getoonde pan gevuld met echte pepernoten. Probleem opgelost. Toch handig zo’n toverboek. Het brengt hem op het idee om het boek ook voor iets anders te gebruiken. Er is door andere pieten eerder op de ochtend een koffer afgeleverd waar het klassecadeau in zou moeten zitten. Vergeet het maar, deze koffer was leeg. Foutje van de pieten, of is er iets misgegaan bij Schiphol? Na een tik met een goochelstok op de lege koffer en een gezamenlijk ‘Simsalabim’ blijkt het cadeau in de koffer te zitten. Niemand begrijpt hoe dit kan. Als het cadeau aan juf is overhandigd komt er een klein meisje naar Piet toe en vraagt ‘Als ik ook een Toverboek aan Sinterklaas vraag kan ik dat dan ook?’ ‘Natuurlijk kun jij dat dan lieverd’’, zegt Piet. Tegelijkertijd begint zijn neus te groeien. (Foto: aangeleverd)