Bakkumse Streekmarkt weer begonnen

Bakkum – Vanaf vandaag zal er weer elke woensdag gezellige bedrijvigheid zijn op het Skulpersplein. De Bakkumse streekmarkt begint om 11.00 uur en sluit om 16.00 uur. De streekmarkt is een van de successen van de Werkgroep Versterking Winkel- en Verblijfsgebieden in Castricum en de marktondernemers heten het publiek weer van harte welkom.

De vertrouwde ondernemers hebben er zin in om het seizoen te starten. We stellen ze nog even voor:

Bak’m, de ambachtelijke en sociale bakker van landgoed Duin en Bosch, met brood, koek en taart bestaande uit natuurlijke grondstoffen.

Uw Groene Slager met Hans en Carolien van Borre met heerlijke huisgemaakte vleeswaren en biologisch vlees en natuurlijk de gegrilde kip van het spit.

De Duinbloem met Jolanda Brugman stelt de meest kleurrijke boeketten samen en biedt ook bloemabonnementen aan. Zij deelt de stand met Jolanda Groen van Geluk in Wonen. Jolanda heeft afgelopen winter een pop-up store gehad in Uitgeest. Op de markt staat ze met woonaccessoires en lifestyleproducten die stijlvol, tijdloos, kleurrijk of juist basic zijn.

De Duintuin van Andre Nelis is aanwezig met onbespoten groente en fruit.

Elke Res-Veld met ‘Make @ de streekmarkt’ is bekwaam op het modevakgebied en heeft voor dit seizoen de laatste stuks van diverse mooie labels. Dit staat voor kwaliteit; duurzaam en draagbaar. Kleurrijk of ingetogen, iedere week ander collectie.

Sander’s Fietsbus staat er voor alle voorkomende reparaties of onderhoud aan de fiets.

De kaasboer van Bemmel verkoopt dit jaar naast zijn vele kaassoorten ook olijven en gevulde paprika’s.

Hotel Fase Fier zal ‘Koffie 2 Go’ introduceren. Via de terrasingang zullen allerlei soorten koffie of thee worden aangeboden. Ook kan er een flesje biologisch fruitsap van Olmenhorst gekocht worden. Vanwege de coronarestricties is het aanbieden van een lunch momenteel nog niet mogelijk. Wel kunnen bestellingen worden doorgegeven voor een bezorgmaaltijd.

Er zal met regelmaat ook een wisselkraam komen met een leuk gevarieerd aanbod, zoals Huiselijk Wonen, Glazuur met Aardewerk, CBD Jeltje en Puur Natuur. Zo komt de eerste keer (vandaag dus!) Caroliens zus met aardbeistekken en aardbeiplanten.

De organisatoren hopen uiteraard op veel bezoekers dit jaar, niet ondanks maar misschien wel juist vanwege de coronatijd. Uiteraard zijn er wel een paar noodzakelijke aanpassingen gedaan:

Er zullen duidelijke lijnen getrokken worden en er wordt een looproute aangeven die het beste is om te volgen, zodat de bezoekers veilig hun boodschappen kunnen doen. Dus misschien een wat langere rij door de 1,5 meter afstand maar gelukkig is er ruimte genoeg op deze ‘micromarkt’ op het Skulpersplein en met een koffie  ‘voor onderweg’ kan het alleen maar meevallen. Via de pagina ‘Bakkumse Streekmarkt op Facebook worden leuke aanbiedingen gepubliceerd.

(Archieffoto: Bos Media Services)