Bakkummer Kermis op 11, 12 en 13 oktober

Castricum – De kermis in Bakkum betekent drie fantastisch leuke dagen met kermisattracties en verschillende optredens bij Fase Fier eten en drinken.

Vrijdag 11 oktober

Na het succes van vorig jaar, wordt op vrijdagavond om 21.00 uur begonnen met een “Oktoberfest”. Dit jaar wordt dit thema voorgezet met DJ Maarten. Feest DJ Maarten is inmiddels uitgegroeid tot één van Neerlands top entertainers. Maarten is een knotsgekke DJ die elke tent op zijn kop zet. Tijdens een show draait Maarten niet alleen plaatjes, maar zingt hij ook de sterren van de hemel. Met maffe verkleedpartijen en attributen weet Maarten een kolderieke show neer te zetten waar de vonken van afspatten. Iedereen is uitgenodigd om zich in stijl te verkleden. Het personeel van fase Fier zal hier zeker gehoor aan geven en serveert ook Duitse pullen bier.

Zaterdag 12 oktober

Het lokale professionele duo Kees en Ko verzorgt vanaf 21.00 uur in de tent buiten een avondvullend, supermodern programma van Armin van Buuren tot Wolter Kroes en alles ertussenin. Kortom, een ongekend breed repertoire en voor elk wat wils. Van kleine cafés en discotheken, tot Heineken Music Hall en Olympisch stadion, deze twee hebben vrijwel alles al meegemaakt.

Binnen, in de grote zaal, is op zaterdagavond een optreden van Jukebox. Jukebox is geen gewone feestband. Al 25 jaar lang laat de band een spoor van overbelaste stembanden, losse heupen, moeie kuiten, lamme handen en de nodige lachspierpijn achter zich. Zo is de naam van de band zeker niet uit de lucht gegrepen. ‘U roept, wij draaien’ was en is nog altijd het motto.


Zondag 13 oktober

In de buitentent speelt vanaf 16.00 uur het oude vertrouwde duo de Wico’s. Jan Laan en Kees de Ruijter zullen er alles aan doen om het publiek ‘uit zijn dak’ te laten gaan.

De grote zaal bij Hotel Fase Fier eten en drinken opent om 16.00 uur. Het wordt feestvieren met de bands La Stampa en The Barnbees. De twee bands zorgen voor een leuke afwisseling in het repertoire. La Stampa is al meer dan 15 jaar de meest geboekte band van Noord-Holland. Een coverband met een enorme speellijst. Deze band heeft gespeeld op iedere kermis die Nederland rijk is. The Barnbees is een eigenzinnige hedendaagse Rock and Roll band in je ‘moerstaal’.

Evenals vorig jaar wordt het kermisfeest uitgebreid met tenten, de overkapping is alleen aan de achterkant dicht, zodat bij eventueel slecht weer iedereen warm en droog buiten kan staan. Verder is er een garderobe, diverse buitenbars en meerdere toiletgroepen.

Dit jaar wordt op zaterdagavond en zondag het voormalige voorcafé ook opengesteld zonder entree te heffen, zodat feestgangers vanuit de tent ook binnen kunnen komen.

Voor de zaalkaarten geldt zowel op zaterdagavond als op zondag: vol = vol. Toegang is vanaf 18 jaar en ouder, legitimatie verplicht. Uiteraard geldt ook met deze kermisdagen een rookverbod in Hotel Fase Fier eten en drinken en tevens schenken ze geen alcohol onder de 18 jaar. (NIX <18) (Foto 1: Bakkummer Kermis op Facebook, overige foto’s: aangeleverd)