Bakkum stukje schoner geplogd

Bakkum – Plogging Castricum is gisteren weer van start gegaan met de maandelijkse wandeling waarbij zwerfafval wordt opgeruimd. En dat bleek onverwacht een zonovergoten middag te worden. De jongste deelnemer Elin vond in de bosjes naast haar school De Cunera een hele doos onbezorgde folders waar oorwurmen en pissebedden een huisje in hadden gevonden. Machiel vond in dezelfde bosjes een voetbal die leerlingen herkenden als die van de school. De bal is terug op het schoolplein geschopt.

Gemeenteraadslid Gerard Brinkman liep ook een rondje mee en raapte het plantsoen aan de Vondelstraat en het groen van rondom de Schulpstet en Wouterland schoon. Zelfs het voortuintje van de gemeentelijke reiniging bleek niet verschoond van verwaaid plastic. Maar het is weer schoon. Het was jammer dat het afvaldepot niet open was. De zes vuilniszakken die de deelnemers in een schamel uurtje tijd bij elkaar raapten moesten mee naar huis.

Ook meedoen met het ploggen? Houd de berichtgeving in onze krant in de gaten of kijk op de website van Plogging Castricum of op Facebook voor meer informatie. De eerstvolgende wandeling is op zondag 16 augustus om 14.00 uur. Dan verzamelen de deelnemers zich voor De Hoep aan de Johannisweg 2. (Foto: Susanne van Reenen)