Bakkum Bruist bruist ook in 2017!

Op zaterdag 9 september verandert Bakkum weer in een bruisend dorp. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar van Bakkum Bruist kon een tweede editie natuurlijk niet uitblijven. ,,Het succes van vorig jaar was voor ons niet te bevatten. Het hele dorp was uitgelopen en het was zo mooi om te zien hoeveel mensen hun best gedaan hadden om hun huizen te versieren en met elkaar de straten,” vertelt Mireille Pieters. ,,We horen nu nog steeds dat mensen het zo fijn vonden om elkaar in de straten beter te leren kennen, maar ook de andere bewoners in het dorp. Daarom hebben we besloten om dit jaar Bakkum Bruist weer te gaan organiseren.”

Dit jaar organiseert een nieuw team Bakkum Bruist. Het is een buurtfeest voor en door het dorp, daarom wordt elk jaar het organisatiestokje doorgegeven aan andere Bakkummers. Dit jaar zijn dit Remy Vels, Ruth Stocker, Maarten Neve, Corine Brakenhoff, Mireille Pieters, Hanna Looye en Melanie Goudsblom. Remy: ,,Ik werd gevraagd door de organisatie van vorig jaar of ik interesse had om voor 2017 Bakkum Bruist te organiseren. Ik woon hier al sinds lange tijd en ken veel mensen. Vorig jaar heb ik enorm genoten, dus ik hoefde niet lang na te denken. We zijn nu druk met de eerste voorbereidingen en ik kan je vertellen het wordt weer een mooie en vooral gezellige dag.”

Het hoofddoel van Bakkum Bruist blijft het verbinden van diverse bewoners, waardoor het samenhorigheidsgevoel in Bakkum wordt versterkt. Het is een feest voor en door de bewoners, waar natuurlijk ook de bewoners uit de nabijgelegen plaatsen welkom zijn. ,,De essentie van Bakkum Bruist blijft hetzelfde, maar een aantal zaken zullen anders zijn,” vertelt Mireille. ,,Zo hebben we besloten om geen optocht te organiseren. We willen graag dat de mensen zelf rond gaan wandelen door de straten van Bakkum, een drankje drinken met elkaar, een praatje maken en genieten van de knusse en gezellige sfeer van Bakkum. Ook zijn we met de gemeente in overleg of we Bakkum die dag autoluw kunnen maken.” Voor dit jaar is de organisatie op zoek naar talenten in elke straat. Elke straat heeft wel een uitblinker in hun midden, die goed kan zingen, dansen, muziek kan maken of misschien wel goed kan goochelen. ,,Het kan van alles zijn, als het maar leuk is”, aldus Remy. ,,We willen daarom aan alle straten vragen om te kijken welk talent ze in hun midden hebben en dit bij ons aan te melden.”

Mireille: ,,Het volledige programma zullen wij in augustus bekend maken op onze Facebookpagina en natuurlijk in de krant. We zetten alles op alles samen met onze lokale sponsors om van Bakkum Bruist dit jaar een succes te maken. We hopen ook op veel medewerking!” Vragen, ideeën of het talent van de straat opgeven? Neem dan contact met Bakkum Bruist op via de Facebookpagina of Bakkumbruist@gmail.com.

Team Bakkum Bruist 2017 (v.l.n.r.: Remy Vels, Mireille Pieters, Melanie Goudsblom, Hanna Looye, Ruth Stocker, Maarten Neve en Corine Brakenhoff.