Bakkum Beachvolleybal voor strandhuisjes, Noord tegen Zuid

Beachvolleybal speel je op het zand van een echt strand en dat weten ze in Bakkum als geen ander. In het land wordt er natuurlijk in de zomer ook wel op het gras gespeeld, maar de sfeer van zee, zon en zand, is te vinden op het Bakkum Beach Volleybal toernooi. Het is een topevenement dat dit jaar al voor de 27e keer gehouden wordt op 30 juni en 1 juli. Beachvolleybal is hót….het is populair, want iedereen kan meedoen. Niet alleen getrainde topspelers, maar ook vriendenteams die het leuk vinden om met elkaar een weekend op het strand te zijn.

Zoals altijd worden er vele volleybalvelden opgebouwd waar de teams om de prijzen strijden. Het oppervlak van al die velden bij elkaar is enorm en het speelt het zich af bij Strandpaviljoen Deining. Bij elkaar spelen op dit tweedaags toernooi honderden deelnemers per dag en dat is gezellig druk te noemen. Niet alleen volwassenen maar ook jeugd.

Strandhuisjes, Noord tegen Zuid

Iedereen kent ze wel de rijen met strandhuisjes op het strand. Zowel aan de noordkant als aan de zuidkant. De organisatie heeft vorig jaar voorzichtig gepeild of het leuk zou zijn om een toernooi te organiseren voor de eigenaren van de huisjes. En toen hadden ze al een aardig aantal teams. Maar rondom zo’n strandhuisje zijn altijd broers, zussen, zonen, dochters etc.

Kortom, de organisatie denkt dat er gemakkelijk twintig teams van de noordkant tegen twintig teams van de zuidkant kunnen strijden. Dus worden de eigenaren van de huisjes opgeroepen om in de schrijven voor het Bakkum Beach Volleybal toernooi op 30 juni. Voor de winnaar is een fantastische wisseltrofee.

Het zachte zand, de brandende zon en het geluid van de branding, gecombineerd met de salsageluiden die uit de speakers galmen; dat zijn ideale onderdelen voor een groot strandfestijn. Noteer in de agenda: 30 juni en 1 juli;  Bakkum Beach Volleybaltoernooi.

Bel voor meer informatie: Rob Liefting (657411) of Ronald Hoberg (659579) of kijk op www.bakkumbeachvolleybal.nl (Foto: aangeleverd)