Bakkerspleintje krijgt opknapbeurt

Castricum – Dit najaar krijgt het Bakkerspleintje een opknapbeurt. Er komt een nieuwe indeling, de gemeente laat nieuwe plantenbakken plaatsen en er komt meer groen. Hierdoor wordt het centrum van Castricum weer wat mooier. Het college van burgemeester en wethouders gaf onlangs akkoord op het definitieve ontwerp voor de herinrichting van het Bakkerspleintje.

Het plan bestaat uit een ruimtelijke metamorfose waardoor de sfeer verbetert en de toegankelijkheid en vormgeving van en aan het Bakkerspleintje verhoogd wordt. Het plan is een samenwerking tussen de werkgroep vormgeving publieke ruimte (van het programma Versterking Winkel- en Verblijfsgebieden), de aan het plein gevestigde ondernemers, Symbion (eigenaar van de commerciële ruimtes rond het plein) en de bewoners van het Bakkerspleintje. De ondernemers aan het Bakkerspleintje, het Ondernemersfonds, Symbion BV en de gemeente Castricum delen de kosten op basis van cofinanciering.

Eind oktober tot begin december

De werkzaamheden starten aanstaande maandag en duren ongeveer vijf tot zes weken. Men streeft ernaar om het Bakkerspleintje voor 5 december gereed te hebben. Dat geldt niet voor het groen (bomen en struiken), dat kan pas in het voorjaar van 2021 klaar zijn. Uiteraard probeert de aannemer de overlast zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden blijft de parkeergarage gewoon beschikbaar. (Archieffoto: Erika Dekker)