AV Castricum organiseert opnieuw vier strand- en duinlopen

Castricum – Op zondag 30 oktober zal om 10.15 uur het startschot klinken van een nieuw strand- en duinloopseizoen. AV Castricum organiseert deze lopen al meer dan vijftig jaar. Start en finish zijn op de atletiekbaan van AV Castricum, aan de Zeeweg 4astricum. Daarna volgen prachtige routes door de duinen en over het strand.

Voor komend seizoen heeft AV Castricum weer vier wedstrijden op het programma staan. De eerste loop staat gepland op zondag 30 oktober. De andere strand- en duinlopen staan gepland op zondag 4 december, zaterdag 31 december en zondag 19 februari. Bij elke wedstrijd zijn de korte afstanden 2 en 4 kilometer. Voor de langere afstanden zijn er per strand- en duinloop andere parcoursen, variërend van 8,8 kilometer en 12,4 kilometer op 30 oktober tot 10,1 en 15 kilometer op 4 en 31 december. Bij de afsluitende Parnassialoop op zondag 19 februari is 10 kilometer de langste afstand.

De lopen zijn voor de volwassen lopers ideaal als voorbereiding voor de kwart of halve marathon van Egmond en/of de Groet uit Schoorl Run (die worden door Le Champion georganiseerd). De start van de korte afstanden is om 10.15 uur, de start voor de andere afstanden is om 10.50 uur.

Kinderen

Voor kinderen zijn de strand- en duinlopen leuk om aan mee te doen. Ouders/verzorgers mogen op de 2 kilometer met hen meelopen, als zij zich ook inschrijven.

Inschrijving

Van te voren inschrijven voor de wedstrijden is aan te raden. Dat kan via www.inschrijven.nl tot en met de vrijdag (tot 24.00 uur) voorafgaand aan de loop. Inschrijven op de dag zelf kan ook, tot een half uur voor de start, dat is alleen iets duurder. Kijk op www.avcastricum.nl/strand-en-duinlopen voor meer informatie. (Foto: Bert Oudendijk)