Lorenzo van Riet pakt podiumplaats in Supercar Challenge

Castricum – Weer een podiumplaats in de Supercar Challenge: autocoureur Lorenzo van Riet bewees met de derde plaats in race twee opnieuw bij de beste rijders in de Supersport 1-klasse te horen. Toch was de twintigjarige snelheidsduivel uit Castricum niet helemaal tevreden, dankzij pech is hem en zijn teamgenoot Thijmen Nabuurs een nog betere uitslag onthouden.

De eerste race op de natte vrijdag 4 oktober ging voor Lorenzo en Thijmen erg goed, tot het moment dat de safetycar de baan op kwam, vanwege een incident. Tijdens race twee op zaterdag 5 oktober kreeg Lorenzo te maken met een chaotische race. Lorenzo had een goede start. „Maar kort daarna spinden in een bocht twee auto’s vlak voor me. Ik moest plotseling buitenom en drie of vier auto’s uit onze klasse kwamen me voorbij. Toen moest ik me zien terug te knokken.”

Na de rijderswissel zocht teamgenoot Thijmen de pits weer op „Tijmen dacht dat hij een lekke band had, maar dat gevoel kwam door olie op de baan. In de laatste ronde is Thijmen nog knap naar P3 gereden.” Zo was daar dan toch de podiumplaats voor het snelle duo. Kampioen worden, zo beseft Lorenzo, wordt nu erg lastig met nog één ronde in de Supercar Challenge te gaan. Die wordt over een kleine twee weken gehouden op het circuit van Assen. „In theorie zou het nog kunnen, je weet het nooit”.

(Foto’s: Johan Vis/RaceXpress.nl)