Appartementencomplex op huidige locatie bioscoop Corso

Castricum – Bioscoop Corso gaat verdwijnen uit de Dorpsstraat. Op de plek van het filmtheater moeten vijftien nieuwe appartementen verrijzen. De plannen om te komen tot een nieuw filmtheater in combinatie met woningbouw op de huidige locatie zijn stopgezet.

De toekomst van Corso is een zaak met een lange voorgeschiedenis. Bioscoopeigenaar Erik Weel is al geruime tijd op zoek naar passender huisvesting. Een eerder initiatief voor een grotere bioscoop plus enige tientallen woningen op de plek van de huidige bioscoop bleek niet haalbaar. Weel: ,,Na een ruim tien jaar durend proces is er nu de kans op een vernieuwd filmtheater op de plek van de huidige Maranathakerk. Als de besluitvorming de goede kant opvalt voor Corso, is er sprake van behoud van filmvertoning in Castricum.’’

Bouwplan

Het gaat bij het bouwplan aan de Dorpsstraat om appartementen in oppervlakte variërend tussen 60 en 90 vierkante meter in de woningcategorieën 2 (tot € 239.000) en 3 (tot € 339.000). Het nieuwe plan is in overleg met de gemeente opgesteld. Het voldoet voor het grootste gedeelte aan het bestemmingsplan. Daar waar toestemming nodig is voor de afwijkingen, kunnen burgemeester en wethouders hierover besluiten.