Annemarie de Gee en Roos Schlikker bij boekhandel Laan

Tijdens de Boekenweek spreken we over hét boekenweekthema dat veel stof deed opwaaien: De moeder, de vrouw. De twee schrijfsters én moeders Annemarie de Gee (zie foto) en Roos Schlikker brengen zondag 31 maart om 12.00 uur bij Boekhandel Laan een literaire ode aan het moederschap en vertellen over de nieuwe verhalenbundel Ik, moeder, met nieuw proza van dertien auteurs over het thema moederschap. O.a. Eva Kelder, Yasmine Allas, Neske Beks, Saskia De Coster, Sanneke van Hassel, Marjolijn van Heemstra, Joke J. Hermsen, Jannah Loontjens, Nilgün Yerli en Aukelien Weverling schreven mooie, schrijnende, stoere, soms absurde verhalen. Anna Enquist schreef een gedicht.
Deze middag dragen Annemarie de Gee en Roos Schlikker voor uit hun werk en ze gaan samen in gesprek. Verandert het moederschap hun schrijverschap? Zien zij hun kind als een inspiratiebron of als hindernis?
Annemarie de Gee (1987) brak door met het verhaalmozaïek Kamermensen, dat door Trouw werd uitgeroepen tot een van de beste debuten van 2012. De kus van een clown (2015) werd eveneens goed ontvangen. Eind dit jaar wordt haar nieuwste roman Driel verwacht. Behalve schrijver is de Gee ook theater- en schrijfdocent.
Roos Schlikker (1975) heeft een populaire column in Het Parool en is daarnaast columnist van o.m. LINDA, Intermediair en Libelle. Daarnaast schrijft ze fictie, comedy- en theaterscripts. In 2017 verscheen haar eerste roman Huisje, boompje, beest. Haar laatste boek Moeder van glas (2018) is een liefdevolle zoektocht naar het leven van haar bipolaire moeder. (Foto: Jelmer de Haas)