Anita Boots met prentenboek bij kantoorboekhandel Laan

Castricum – Woensdag 8 juni vertelt Anita Boots om 14.30 uur over haar prentenboek ‘Waar zijn de stippen van Sproet?’. Zij wordt daarbij muzikaal begeleid door Jan van der Schaaf op de accordeon. Het prachtig geïllustreerde prentenboek gaat over de zoektocht van lieveheersbeestje Sproet naar zijn stippen.

Met poppenspel en onder muzikale begeleiding van Jan van der Schaaf op accordeon, vertelt Anita het verhaal over lieveheersbeestje Sproet, dat zijn stippen kwijtraakt en alle dieren in het bos inschakelt voor hulp. Het speelse prentenboek is een uniek samenwerkingsproject tussen kunstenaar Peter Richard Winkelaar – die de kleurrijke illustraties heeft verzorgd – en auteur Anita Boots. Het verhaal is op rijm gesteld en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Het bijzondere aan het boek is dat kinderen zelf de afloop ervan kunnen bepalen.

‘Waar zijn de stippen van Sproet’ is het derde kinderboek van Anita Boots. De auteur is in het dagelijks leven leerkracht van een kleutergroep: ,,Mijn kleuters waren proefkonijn bij de ontwikkeling van het prentenboek. Ze reageerden erg enthousiast op het verhaal en de kleurige illustraties en droegen nieuwe ideeën en oplossingen aan voor Sproet. Dat is ook gelijk het thema van het boek: hoe ga je om met een tegenslag of een teleurstelling? Laat je je hoofd hangen of zoek je naar een oplossing?‘’

Na de kleutervoorstelling is er gelegenheid om het prentenboek te laten signeren door de auteur. Kijk voor meer informatie en bestellingen ook op https://www.tis-oke.nl/mijn-boeken. De gratis interactieve voorstelling is voor peuters en kleuters. (Foto: aangeleverd)