Al 5.500 inschrijvingen voor de Egmond Wandel Marathon tegen reuma

Het aantal inschrijvingen voor de 16e editie van de Egmond Wandel Marathon op zaterdag 26 en zondag 27 januari loopt al aardig op! De inmiddels 5.500 ingeschreven wandelaars zijn afkomstig uit 7 verschillende landen over de hele wereld. Wandelaars uit onze vertrouwde buurlanden: België en Duitsland zijn aanwezig, maar ook het Aziatische Nepal wordt vertegenwoordigd. De vrouwen lopen op dit moment met bijna driekwart (72%) van de inschrijvingen ruim op voor, ten opzichte van de mannen.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 10,5 en 21,1 km en of zij één of twee dagen wandelen. Op dit moment is de weekendwandeling het meest populair bij de inschrijvingen, waarmee zowel het Noordzeestrand en het Noordhollands Duinreservaat wordt getrotseerd, een dag richting Bergen aan Zee en de andere naar Castricum aan Zee. Inschrijven, voor dit wandelevenement georganiseerd door Le Champion, is t/m 14 januari mogelijk via egmondwandelmarathon.nl.
Wandelen is een geweldige manier om de gewrichten soepel en de spieren sterk te houden. Daarom is ReumaNederland (nieuwe naam van het Reumafonds sinds juli 2018) al sinds dag één trotse partner van een van de mooiste wandelevenementen van het jaar. Deelnemers kunnen een vrijwillige bijdrage doen bij inschrijving. Samen kunnen ze iets aan reuma doen! (Foto: aangeleverd)