Agressie in het verkeer in bijzijn van kinderen

Zaterdag omstreeks 17.45 uur heeft er een vernieling van een personenauto plaatsgevonden op de Zeeweg in Bakkum. Bestuurster van een personenauto reed op de Zeeweg en achter haar reed een oranjekleurige auto met groot licht. Dit voertuig vertoonde, volgens de meldster, ook agressief rijgedrag. Op een gegeven moment werd meldster ingehaald door dit voertuig en als reactie seinde zij. Vervolgens remde de bestuurder van de oranjekleurige auto en zette zijn voertuig stil.

Al schreeuwend liep de bestuurder naar het voertuig van meldster en toen deze tegen de man zei dat hij rustig moest doen omdat er ook nog twee kinderen in de auto zaten, gaf de man een harde klap op het raam van de auto waardoor het raam uiteenspatte. De man is hierna direct weggerend naar zijn auto en is meteen weggereden in de richting van Bakkum-Noord. Het zou gaan om een klein model auto mogelijk smart of mini Cooper, oranje van kleur met een zwarte streep. Bestuurder zou een man zijn van rond de zestig jaar oud, 1.80 m lang; gezet postuur met baard en grijsachtig haar.

Pogingen inbraak
Castricum – Tussen woensdag 22.10 en donderdag 9.00 uur heeft er een poging inbraak woning plaatsgevonden bij een woning aan de Beverwijkerstraatweg. Bewoner zag aan de buitenkant een gat onder het slot zitten en ook in het kozijn ter hoogte van de slotplaat zat een gat. De dader(s) zijn niet in woning geweest.

Woensdag omstreeks 3.15 uur heeft er een poging inbraak woning plaatsgevonden op de Molenweg. De bewoner werd wakker door geluiden die bij voordeur vandaan kwamen en is al schreeuwend naar beneden gelopen. Toen hij bij de voordeur kwam en deze opendeed zag hij een dat er een schroef in het cilinderslot stak.

Ongeval op rotonde
Castricum – Donderdag omstreeks 16.20 uur zijn een bestuurder en passagier van een scooter gevallen. Zij reden op de rotonde van de C.F Smeetslaan en de Dorpsstraat. De scooter reed op het fietspad vanuit de C.F Smeetslaan en wilde links af slaan richting de Dorpsstraat. Vlak voor hij de Beatrixlaan opreed moest hij remmen voor een personenauto die vanaf de rotonde de Beatrixlaan opreed. De personenauto moest voorrang verlenen maar deed dit niet. De bestuurder van scooter remde, gleed onderuit en kwam samen met zijn dochtertje ten val. De bestuurder gleed achter het voertuig langs en raakte deze niet. De bestuurder van de personenauto reed door. Mogelijk heeft hij/zij niets gemerkt.