Aftrap Rabobank AZ Foodtour bij De Klimop

Op dinsdag 5 maart trapten 100 basisscholen in Noord-Holland de Rabobank AZ Foodtour af waaronder ook groep 8 van basisschool De Klimop.
De Rabobank AZ Foodtour is een project van 3 weken waarin de leerlingen op zoek gaan naar het belang van gezonde voeding in combinatie met sport en wordt geheel vrijblijvend verzorgd door Rabobank Noord-Holland, Greenport NHN en AZ. In 9 lessen leren de kinderen alles over voeding en na elke les staat er een opdracht klaar die de kinderen moeten uitvoeren door middel van vlogs. Deze vlogs sturen zij in naar AZ en aan het eind van het project worden er onder de 100 basisscholen 10 basisscholen uitgekozen die een dagje op bezoek mogen komen bij AZ.
Op De Klimop kwamen Jong AZ-spelers Jelle Duin en Des Kunst de aftrap verzorgen. Alle kinderen van de school mochten vragen stellen die zij zelf hadden bedacht. In groep 8 werden de AZ-spelers verder geïnterviewd en samen met de spelers keken de leerlingen de eerste les van de Foodtour alvorens er samen een balletje werd getrapt op het zonnige schoolplein. (Foto: aangeleverd)