Afsluiting kruispunt Kerkweg voor werk aan Rijksweg

Limmen – Tussen 11 maart en begin juni is de kruising van de Rijksweg met de Kerkweg / Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat afgesloten voor alle verkeer. In die periode werkt aannemer Van Gelder aan de renovatie van de weg tussen dit kruispunt en het bedrijfspand van Zandbergen Transport. Er is op dat traject eenrichtingsverkeer van noord naar zuid (Heiloo richting Castricum).

Auto- en fietsverkeer vanaf Castricum richting Heiloo (van zuid naar noord dus) wordt omgeleid door het dorp. Omleidingsborden wijzen de weg. De Connexxion-bus 167 rijdt – tussen Alkmaar en Castricum – wel. Van noord naar zuid rijdt de bus over de Rijksweg; van zuid naar noord door de oostkant van het dorp. Check www.connexxion.nl voor de haltes en vertrektijden. Nood- en hulpdiensten hebben altijd doorgang.

Asfaltwerkzaamheden 18-19 maart

Nog tot najaar 2024 wordt gewerkt aan de herinrichting van de Rijksweg. De eerste helft van het traject, aan de zuidkant, is inmiddels klaar. De fietspaden tussen Zuidkerkenlaan en Enterij zijn al af. Op de autorijbanen tussen de kruising met de Westerweg en het Lange Rijntje wordt de laatste asfaltlaag aangebracht in de avond en nacht van 18-19 maart – als de weersomstandigheden dat toelaten. Dan is dat wegdeel afgesloten voor alle verkeer. Gemeente en aannemer zorgen ervoor dat tijdens de werkzaamheden alle bedrijven in Limmen bereikbaar blijven.

Meer info

Uitgebreide informatie over het project is op www.castricum.nl/plannen-en-projecten/rijksweg-limmen-herinrichting te vinden. Het werk is tevens te volgen via de BouwApp (> Rijksweg Limmen) en via de VanGelderWerkt-app (> Limmen Rijksweg). (Foto: Bos Media Services)