Accordeonvereniging BCAC stopt na 40 jaar met een afscheidsconcert

Op zaterdag 30 maart geeft accordeonvereniging BCAC haar afscheidsconcert om 20.00 uur in Theater Koningsduin in ontmoetingscentrum Geesterhage aan de Geesterduinweg 3 in Castricum. Kaarten aan de zaal kosten € 10,- p.p.

Deze keer zal de avond in het teken staan van het 40-jarig bestaan als vereniging, maar ook als een afscheid. Na 40 jaar moet het bestuur concluderen dat voortbestaan van de vereniging in deze vorm niet meer mogelijk is. Per 1 april wordt de vereniging opgeheven.

Met betrekking tot de leden zijn er hoopvolle ontwikkelingen qua accordeon spelen, maar ook hebben zij moeten concluderen dat A-orkest en B-orkest (opleidingsorkest) mogelijk ieder een andere weg inslaan.

De avond zal geheel gevuld worden door beide orkesten en Ensemble Melodeon. Als eerste bijt het B-orkest de spits af o.l.v Guus Hendriks. Hij is 12½ jaar dirigent van het opleidingsorkest geweest. Daarna volgt er voor de pauze nog een optreden van het ‘Ensemble Melodeon’ o.l.v. Ans Wanders.
Na de pauze is het de beurt aan het A-orkest o.l.v. Guus Wanders. Voor hem is het tevens de laatste keer dat hij als dirigent voor een orkest staat. In de toekomst geeft hij er de voorkeur aan om in een orkest, danwel ensemble als spelend lid te participeren.

Het afgelopen jaar is er ondanks deze ontwikkelingen enthousiast gerepeteerd, de BCAC staat weer garant voor een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. De presentatie is in handen van Monique Teeling.

(Foto: aangeleverd)