Aanmelden voor Landelijke Opschoondag in Castricum

Zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag waarbij inwoners, collega’s of leden van (sport)verenigingen met elkaar aan de slag gaan om zwerfafval op te ruimen. Samen houden ze Castricum schoon. Dat is niet alleen een goede zaak, maar ook heel gezellig!
Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is om kinderen, buren, collega’s of verenigingsleden te enthousiasmeren om gezamenlijk zwerfafval in de buurt op te ruimen om er samen een schonere leefomgeving van te maken. Meld vervolgens de actie aan via www.castricum.nl/opschoondag.
Tijdens de Landelijk Opschoondag zijn diverse medewerkers vanuit gemeente aanwezig om te helpen. Wethouder Paul Slettenhaar heeft de aanpak van zwerfafval in zijn portefeuille: ,,In een schone leefomgeving voelt iedereen zich prettiger. Schoon houdt schoon. Daarom zijn deze acties zo belangrijk.’’
Na de aanmelding neemt de gemeente contact op om te inventariseren wat nodig is om van de opruimactie een succes te maken. De gemeente stelt grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes beschikbaar. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met kinderen.
Het beperkt zich niet alleen tot de Landelijke Opschoondag. Opschoonacties kunnen altijd worden aangemeld via www.castricum.nl/opschoondag. De gemeente helpt dan met de benodigde materialen. (Foto: aangeleverd)