Aanmelden voor Eerste Communie weer mogelijk

Op zondag 3 juni 2018 doet een groep kinderen hun Eerste Communie in de katholieke kerk aan de Langebuurt te Uitgeest. Dat lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen beginnen binnenkort al. Aanmelding is weer mogelijk!

In december komen de communicanten bij elkaar om kennis te maken, waarna in januari de echte voorbereiding start.

Tijdens de voorbereidingen werken de kinderen vanuit een projectboekje. Daarin helpt Juul de Giraf de communicantjes stap voor stap op weg richting de Eerste Communie. Door middel van dit boekje leren de kinderen bijvoorbeeld dat het niet erg is om fouten te maken en dat je het weer goed kunt maken. We hebben het over delen en hoe makkelijk en mooi het is om een ander blij te maken. Daarnaast bespreken we diverse bijbel verhalen, die we altijd terug relateren naar de belevingswereld van de kinderen. We kijken wat ze daar nu, in deze tijd, uit kunnen leren. Daarnaast wordt er ook veel geknutseld en gelachen. Kortom, de voorbereidingsmiddagen zijn altijd erg leuk en gezellig.

Als u een (klein)zoon of (klein)dochter heeft in groep 4, dan kunnen zij zich nu aanmelden voor de Eerste Communie. Ook kinderen die buiten Uitgeest op school zitten zijn van harte welkom, net als kinderen die al in een hogere groep zitten, maar graag (alsnog) hun communie willen doen. Voor aanmeldingen of extra informatie kunt u contact opnemen met de pastorie (telefoonnummer 312331) of stuur een e-mail naar eerstecommunieuitgeest@hotmail.com.

De werkgroep Eerste Communie is op zoek naar versterking! Lijkt het je leuk om een groep kinderen te begeleiden op weg naar hun Eerste Communie? Geef dan een seintje naar het bovenstaande email adres of neem contact op met de pastorie. Vrijblijvend een keer meedraaien is natuurlijk altijd mogelijk.

 

Foto:

Kapelaan Mario en de communicantjes tijdens de Eerste Communie viering van afgelopen jaar