Aan tafel met… Rob van Keulen

Rob van Keulen van de stichting Oer-IJ is op woensdag 19 december de gast aan tafel in de bibliotheek in Limmen. Rob weet alles van het Oer-IJ en kan er boeiend over vertellen. Door de stroming van het Oer-IJ is een getijdenlandschap ontstaan vol uitgesleten geulen en grillige kreken dat zich uitstrekt tot in de IJmond. Van dat getijdenlandschap, is ook vandaag de dag nog veel terug te zien, zoals een Limmen dat al veiliger op een strandwal lag, evenals Akersloot. Meer weten? Schuif aan!

Tot aan het begin van de jaartelling lag het Castricum van nu midden in de  grillige monding van het Oer-IJ. Een noordelijke aftakking van de Rijn die hier in zee uitmondde. Water en wind hadden er vrij spel en zorgden voor het ontstaan van een uniek getijdenlandschap. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven aan tafel. Rob zit klaar om alle vragen te beantwoorden en verduidelijkt met behulp van een Powerpoint zijn verhaal. Natuurlijk is er ook koffie en thee.

De presentatie van Rob vindt plaatst op woensdag 19 december van 15.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Limmen,  aan de Lage Weide 2a. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Wie ook eens een ‘Aan tafel met…’ wil verzorgen kan zich aanmelden bij de bibliotheek. (Foto: aangeleverd)