55e Avondvierdaagse van start op 19 april

Speeltuinvereniging Kindervreugd organiseert dit jaar de 55e avondvierdaagse van Uitgeest van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 april. Dit jaarlijkse wandelevenement, waarbij men kan kiezen tussen 5 en 10 kilometer, leidt langs de mooiste plekken van Uitgeest en omgeving. De inschrijving vindt plaats van dinsdag 5 april tot en met vrijdag 8 april. ’s Middags tussen 15.30 en 17.00 uur en ’s avonds tussen 19.00 en 20.00 uur kan men terecht bij de vrijwilligers in het clubgebouw van Kindervreugd aan de Middelweg 108-110.
Inschrijfformulieren worden eind maart uitgedeeld op de scholen in Uitgeest en zijn tevens te downloaden via www.avondvierdaagse.speeltuinuitgeest.nl. Net als voorgaande jaren zijn er twee verschillende afstanden. Voor de kleinsten (groep 1 tot en met 5) zijn er tochten van 5 kilometer uitgestippeld. Zij lopen verplicht onder begeleiding. Voor de grotere kinderen (vanaf groep 6) en de fanatieke volwassenen is er de 10 kilometer. Beide afstanden beginnen en eindigen bij de speeltuin. De 5 kilometer start om 18.00 uur en de 10 kilometer om 18.15 uur.
Iedereen loopt op eigen risico en is verplicht om de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Tijdens de avondvierdaagse is een deel van het parkeerterrein voor de speeltuin afgezet. Hier kunnen de wandelaars zich verzamelen en hun fietsen stallen tegen de dranghekken. De kosten voor het deelnemen aan de avondvierdaagse zijn bij voorinschrijving 4 euro per persoon (ook verplicht voor de begeleiding). Bij start is het alleen mogelijk in te schrijven voor de 10 kilometer. De kosten bedragen dan 4,50 per persoon.

Binnenhalen deelnemers en uitreiken medailles gaat anders dan andere jaren. De wandelaars komen op vrijdag 22 april vanaf ongeveer 18.30 uur aan bij de Kerkbuurt (Reghthuysplein). Hier kunnen de kinderen worden opgevangen en kan men gezamenlijk de route vervolgen tot aan de speeltuin, waar de medailles direct worden uitgereikt.
Stempelboekjes zijn lootjes!

Dinsdag, woensdag en donderdag verloot men twee prijsjes onder de nummers van de stempelboekjes. Iedere avond maakt de organisatie de prijswinnaars bekend via de Facebookpagina van Speeltuinvereniging Kindervreugd. Hier wordt tijdens de vierdaagse ook actuele informatie, foto’s en gevonden voorwerpen gedeeld. Algemene informatie en inschrijfformulieren staan op de website, www.avondvierdaagse.speeltuinuitgeest.nl.
Tot slot doet de organisatie een beroep op alle weggebruikers om deze vier dagen rekening te houden met dit evenement, waar vele jonge en oudere Uitgeesters aan meedoen.