Open Podium Bakkum in Hotel Fase Fier

Op zondagmiddag 3 februari is er weer Open Podium Bakkum in Hotel Fase Fier. Om 15.30 uur is de opening met het lijflied ‘Bakkum aan zee’. Optredens van Mankes, een gitaartrio, Björn Pinxter, Jacky’s Choice en de band Avagardner staan daarna op het programma. De overgangen tussen de optredens vult presentator en verteller Fons Boer met een kort verhaal of een lied. 
Mankes: Selma Peelen en Johan Visschers zijn samen Mankes, een tweepersoonsband. Hun muziek is te omschrijven als melancholisch en dynamisch en past met een beetje passen en meten in het hokje ‘alternatieve indie-folk’.
Gitaartrio: Ronald Schram gitaar, Jan Willem Schröder contrabas/basgitaar, Lex van Amsterdam dobro en mandoline. Zij spelen instrumentale gitaarmuziek, meest eigen werk en Americana.
Björn Pinxter is een jong aanstormend talent. Hij speelt piano, eerst een eigen compositie en daarna een prelude van Gershwin.

Jacky’s Choice is een akoestisch singer-songwriters duo. Hun muziek, zowel eigen nummers als covers, is gebaseerd op verschillende muziekstijlen, van easy-listening tot up-tempo.
De band Avagardner (zie foto) is een viermans formatie. Een band van echte muziekliefhebbers met een brede muzikale smaak. Qua muziekstijl zijn ze niet direct in een hokje te stoppen. Zij spelen een mix van JJ Cale en de Rolling Stones, van swamprock en rock & blues, van lekker stevig en hard, tot fijne ballads. De band schrijft zijn eigen muziek, maar speelt ook wel covers die bij de stijl van de band horen. 
Hotel Fase Fier aan de Van Oldenbarneveldweg 25 in Castricum. De toegang is gratis. (Foto: aangeleverd)