Bigband ‘Frankie goes to….’ bij Jazz Session Club Vredeburg

Als eerst de sessiemuzikanten wat van hun kunnen hebben getoond vanaf 16.00 uur, zal om 17.00 uur de Helderse bigband ‘Frankie goes to….’ gedurende een uur een gastoptreden verzorgen op zondag 20 januari bij de Jazz Session Club Vredeburg.
‘Frankie goes to….’ is een Helderse bigband die sinds 2004 bestaat. Het circa 20 man en vrouw sterke orkest bestaat naast een zangeres en een ritmesectie met piano, bas, gitaar en drums, uit een uitgebreide blazerssectie. Het repertoire omvat bekende swingstukken, rustige ballads, stevige jazzrock- en latinnummers.
Gevraagd naar de herkomst van deze originele naam, vertelde Rob Verhulst, de pr-man: ,,Deze bandnaam komt van onze dirigent en bandleider, Frank van Gemert. Frankie gaat optreden waar dat maar past: Frankie goes to….Limmen, in dit geval!’’
‘Frankie goes to…’ speelt regelmatig op diverse locaties in de Noordkop. Ook geven zij periodiek concerten met bekende gastmuzikanten in hun tot huiskamer verbouwde oefenruimte.
De toegang is vrij, maar men kan de Jazz Session Club steunen door lid te worden voor € 7,- per persoon voor het gehele jaar. Voor meer informatie: Fred Timmer, tel. 072-5053414, e-mail: timmerlimmen@kpnmail.nl (Foto: aangeleverd)