1 op de 8 kinderen in Castricum niet ingeënt

Het percentage ingeënte kinderen in Castricum ligt lager dan het landelijke gemiddelde. Dat stelt de fractie van CKenG in een bericht aan het college. De partij maakt zich zorgen om de cijfers en stelt schriftelijk vragen aan de raad.

Volgens CKenG, dat zich beroept op cijfers van het CBS, blijkt één op de acht kinderen in Castricum niet beschermd tegen ziektes als mazelen. Dat betekent dat ruimt 88 procent wel wordt ingeënt. Landelijk ligt dat cijfer op 90 procent, terwijl wereldgezondheidsorganisatie WHO en het RIVM een ondergrens van 95 procent adviseren om ziektes de baas te worden.

De partij wil van het college weten wat het lokale beleid is voor voorlichting over de vaccinatieprogramma’s en welke maatregelen zij wil treffen voor instellingen als kinderdagverblijven. CKenG schrijft dat een kleine categorie ouders ‘nonchalant is of het inenten van hun kind gewoon vergeten is.’ De partij wil van de gemeente weten of zij bereid is daar verder onderzoek naar te doen. CKenG wil binnen een maand antwoorden van het college.

Foto: AFP