1.000 euro voor Theatergroep Bonhoeffer

Theater Bonhoeffer uit Castricum ontving 24 september uit handen van wethouder Paul Slettenhaar namens Wecycle een sponsorcheque van € 1.000,-. Kris Aardenburg en Niels de Vos, de stuwende krachten achter het theater, namen de cheque in ontvangst. Zij kregen dit bedrag omdat Castricum op de vierde plaats eindigde bij de door Wecycle georganiseerde landelijke inzamelactie van e-waste.

Bij het afvalbrengstation kunnen inwoners hun afgedankte apparaten kwijt. Dat kan het hele jaar door, maar tijdens de actieperiode van 21 april tot en met 31 augustus telde deze inbreng mee voor de landelijke inzamelwedstrijd. In de 25 gemeenten met de beste inleverscore per inwoner, profiteert de geselecteerde plaatselijke organisatie van het resultaat. Deze krijgt van organisator Wecycle een sponsorcheque ter waarde van 1.000 euro.

Inwoners van Castricum hebben meer dan hun best gedaan. Van alle ruim 250 deelnemende gemeenten, die een overeenkomst hebben met we-cycle, is Castricum op de vierde plaats geëindigd.

Wethouder Paul Slettenhaar: ,,Wij zijn blij met alle inspanningen die de inwoners van Castricum hebben geleverd. Zij hebben echt hun best gedaan om alle apparaten met een stekker gescheiden in te leveren. Het levert Theater Bonhoeffer een prachtig geldbedrag van 1.000 euro op dat zij duurzaam gaan besteden. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Ik hoop dat ook na de actie iedereen zijn bijdrage blijft leveren aan een duurzame samenleving.”

Theater Bonhoeffer diende eerder dit jaar een plan in voor de besteding van de te winnen 1.000 euro bij een top 25-notering. Theater Bonhoeffer is, sinds 2008, een theatergroep op het Bonhoeffer college te Castricum. Zij verzorgt theaterlessen voor jongeren uit alle jaargangen en maakt het mogelijk om mee te spelen in de jaarlijks zelfgeschreven muzikale theatervoorstelling.

Met het behalen van de vierde plaats in de landelijke wedstrijd is de 1.000 euro zeker gesteld. Met trots overhandigde wethouder Paul Slettenhaar namens Wecycle de welverdiende cheque. De theatergroep gaat het geld besteden aan het vervangen van theaterspots voor energiezuinige ledlampen.

Van links naar rechts wethouder Paul Slettenhaar, Kris Aardenburg, Niels de Vos (foto: aangeleverd)